Speelotheek Harlekino = Speelotheek van het Jaar !

De Vereniging Speelotheken Nederland heeft Speelotheek Harlekino gekozen tot Speelotheek van het Jaar 2011!

Aan de hand van het thema “Zet je speelgoed in de etalage” had Harlekino zich in de voorronde al geplaatst bij de laatste drie. Op 11 februari vond de finale plaats tijdens de Landelijke Speelothekendag te Zeewolde. Speelotheek Harlekino en concurrenten Speelotheek Ketelbinkie (Zeewolde) en de Speelotheek De Nieuwe Nobelaer (Etten-Leur) kregen tijdens de dag één uur de tijd om een lege tafel en een gegeven set speelgoed om te toveren tot een prikkelende etalage.

Harlekino koos de insteek om de letterlijke etalage, de tafel met speelgoed, te omlijsten met beelden van activiteiten die de speelotheek in 2011 organiseerde. Een grote fotocollage vormde de achterwand en door middel van een diapresentatie en kleurplaten werd de etalage verder verlevendigd.

De aanwezigen, 154 speelotheekmedewerkers van 42 speelotheken uit het hele land, beoordeelden de drie etalages door middel van rapportcijfers. Deze cijfers werden opgeteld bij de score behaald in de voorronde, op basis van een verslag en een inspectiebezoek aan de speelotheek. Harlekino scoorde 143 uit 180 punten en mag zich een jaar lang Speelotheek van het Jaar noemen. De bijbehorende prijs bestaat uit een groot pakket speelgoed (al het speelgoed dat in de etalage werd uitgestald), een plaquette voor aan de gevel van de speelotheek en een workshop “Basisvaardigheden etaleren” voor twee personen.
Speelotheek Ketelbinkie eindigde als tweede met 136 punten en Speelotheek De Nieuwe Nobelaer werd derde met 135 punten. Zij verdienden ook een mooie set speelgoed.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen nieuws. Bookmark de permalink.