Speelgoedbeurs 2023

Op zaterdag 28 oktober van 9.00 tot 16.00 uur organiseren we onze 29e speelgoedbeurs in sporthal Het Baken in Pijnacker. Als je speelgoed wilt verkopen, lees dan hieronder verder hoe dat werkt. Bezoek van de beurs is gratis. Wel is reserveren van een gratis toegangsticket nodig voor de eerste twee uren van 9- 11 uur. Geen ticket? Kom dan tussen 11 en 16 uur, dan is er vrije toegang voor iedereen.

foto speelgoedbeurs 2017

Alle toegangstickets voor bezoek aan de beurs tussen 9 en 11 uur zijn gereserveerd. Als je naar de beurs wil komen zonder ticket, ben je vanaf 11 uur van harte welkom. Ook dan is er nog genoeg speelgoed beschikbaar, maar dan zonder lange rijen voor de deur en grote drukte op de beurs.

Hoe werkt de Harlekino speelgoedbeurs?
Op de beurs verkopen we speelgoed dat is ingebracht door vrijwilligers van de speelotheek. Al het speelgoed zetten we netjes in categorieën bij elkaar. Heel overzichtelijk. De opbrengst wordt gedeeld: 70% is voor de aanbieder, 30% voor Harlekino. Daarmee dekken we de kosten voor de beurs.

Speelgoed kopen?
Op zaterdag 28 oktober 2023 opent Harlekino van 9.00 tot 16.00 uur de ‘grootste speelgoedwinkel van Pijnacker’, met baby- en peuterspeelgoed, constructiemateriaal, speelsets, boeken, puzzels, spellen, creatief speelgoed, buitenspeelgoed, fietsjes en meer. We werken tussen 9 en 11 uur met tijdsloten om de instroom van bezoekers te spreiden en drukte te voorkomen, dat shopt wel zo prettig. Van 11 tot 16 uur is er vrije inloop, je hoeft dan geen tijdslot te reserveren. Betalen tijdens de beurs kan met pin of contant. Lees hier alle beursspelregels.

Foto speelgoedbeurs 2021

Speelgoed verkopen?
Om speelgoed te kunnen aanbieden vraag je eerst een verkoopnummer aan via dit online formulier (voor 2023 is de inschrijving gesloten). Je reserveert vervolgens via de link in de aanmeldingsmail een passend tijdslot om het speelgoed in te leveren op vrijdag 27 oktober. Op zondag 29 oktober haal je het onverkochte speelgoed op tijdens het bij jouw verkoopnummer horende tijdslot (zie nieuwsbericht en document inleverregels). Tijdens de ophaaluren staan er mensen van onze goede doelen klaar om jouw niet-verkochte speelgoed toch een tweede leven te kunnen geven. Hier kun je (een deel van) jouw niet verkochte speelgoed doneren.

Belangrijk, lees goed de beursspelregels en inleverregels!
In de inleverregels staan handige tips om het speelgoed zo te verpakken, presenteren en prijzen, dat het er aantrekkelijk uitziet. Daardoor vergroot je de kans dat je speelgoed wordt verkocht. Bedenk daarnaast dat er van het meeste speelgoed meerdere exemplaren op de beurs worden aangeboden door verschillende verkopers. Het exemplaar dat er het beste uitziet en/of het scherpst geprijsd is, zal als eerste worden verkocht.

Daarnaast staat in de inleverregels dat we niet alle speelgoed kunnen aanbieden voor verkoop. Onder andere erg verouderd speelgoed, stoffen babyspeelgoed, niet recente kinderboeken, cd’s/dvd’s/luisterboeken, speelgoed dat er vies of rommelig uitziet; het wordt niet verkocht op de beurs. Omdat er grote hoeveelheden speelgoed worden aangeboden en de ruimte en tijd beperkt is, moeten we echt selectief zijn. Het kan dus gebeuren dat we speelgoed weigeren. Om dezelfde redenen weigeren we alles wat geen speelgoed is, dus rugtasjes, autostoeltjes, kinderkamer-accessoires e.d. kunt u niet op onze beurs verkopen. Kort gezegd: Hoe kritischer je thuis al selecteert en hoe beter je het speelgoed presenteert en prijst, hoe meer kans dat je speelgoed wordt verkocht en geen volle kratten weer mee terug naar huis krijgt.

De belangrijkste links op een rijtje:
Formulier aanvragen verkoopnummer (nu gesloten)
Spelregels Speelgoedbeurs Harlekino 2023
Inleverspelregels Speelgoedbeurs Harlekino 2023

Heb je nog vragen? Stuur ons een email!