Speelgoedbeurs weer groot succes

Zaterdag 28 oktober 2023 organiseerde Speelotheek Harlekino haar 29e speelgoedbeurs in het Baken in Pijnacker. De beurs was weer een groot succes. Er blijkt duidelijk een behoefte aan tweedehands speelgoed. Er is weer veel speelgoed een tweede of derde leven tegemoet gegaan en de belangstelling was weer groot: zowel van speelgoed- verkopers als -kopers.   

De cijfers: ruim 180 mensen hebben speelgoed verkocht. En daarvan zijn 5233 speelgoeditems zaterdag verkocht aan zo’n 550 personen. Ondanks de tijdsloten aan het begin van de beurs, ontstond er tussen 11 en 12 uur toch een rij met kopers tot in de Rivierenlaan. Gelukkig was het daarna een stuk rustiger. De organisatie gaat nog kijken hoe dit volgend jaar anders kan, zodat we rijen en wachttijden kunnen voorkomen.

Ook goede doelen
De beurs verkoopt geen gratis gedoneerd speelgoed, maar is toegankelijk voor iedereen. En er is keuze voor mensen met een grote of een kleine beurs. Iedereen kan er Sinterklaas- of Kerstcadeaus vinden. Toch sponsort Harlekino ook een aantal goede doelen. Stichting Je mag er zijn, de Voorlees expres en Jong perspectief mochten op kosten van de speelgoedbeurs zelf speelgoed op de beurs kopen. En na de beurs konden verkopers overgebleven speelgoed doneren aan Speelgoedbank Delft, Stichting Babyspullen en Kinderzwerfboeken. Ook zij gingen dankbaar, met auto’s vol dozen speelgoed, weer naar huis. Iedereen blij dus!

Dankzij alle vrijwilligers
En last but nog least: de beurs kon niet plaatsvinden zonder alle vrijwilligers die betrokken waren. Zo’n 75 vrijwilligers, inclusief 7 maatschappelijke stagiairs, waren vrijdag, zaterdag en zondag actief. Dat is ook iets waar Harlekino heel blij mee is. Het is altijd erg leuk om zoiets groots samen neer te kunnen zetten en te organiseren. Nog veel dank aan iedereen die zich een paar uur, een dag of meerdere dagen heeft ingezet!

Dit bericht is geplaatst in Algemeen nieuws. Bookmark de permalink.