Speelgoedbeurs was groot(s)!

 

 

 

 

 

 

 

Feiten en cijfers van de 20ste speelgoedbeurs van Speelotheek Harlekino:

  • Op vrijdag 2 november brachten 151 mensen samen 386 bananendozen vol speelgoed naar de beurs. Daarnaast ook nog groot speelgoed zoals fietsjes, loopwagens, keukentjes, poppenwagens en trampolines.
  • De medewerkers van Harlekino stalden dit uit op een grote beursvloer, de gezamelijke centrale ruimten van basisscholen De Bonte Tol en De Ackerweide.  Dit jaar was voor het eerst ook de speelzaal van De Bonte Tol beschikbaar, zodat de ‘winkel’ groter was dan ooit tevoren.
  • Op zaterdag 3 november stonden de eerste klanten al om 8.00 uur voor de deur…
  • Om 9.30 opende de beurs en werden klanten gedoseerd binnengelaten; om 10.05 was de wachtrij voor de ingang verdwenen. Toen waren er zo’n 200 klanten binnen. In totaal bezochten ruim 400 mensen de beurs, tussen 9.30 en 12.00 uur.
  • Afrekenen gebeurde met 3 kassa’s. Dankzij de extra ruimte in de speelzaal was er een wachtrij in zigzag-opstelling gevormd (door sommigen de Efteling-constructie genoemd). Een lange rij bij de kassa’s was helaas niet te voorkomen, maar de sfeer in de rij bleef rustig. Heel efficient dit jaar was de inzet van maatschappelijk stagiaires voor het inpakken en sjouwen van speelgoed over de trappen, en zonodig tot aan de auto van de klant.
  • Bij de kassa’s kochten 368 klanten 4053 stuks speelgoed, dit is gemiddeld 11 artikelen per klant. En bijna 25% meer speelgoed dan vorig jaar!
  • Na afloop van de beurs werd het overgebleven spul weer teruggesorteerd op nummer, een klus die doorzettingsvermogen vereist…
  • Veel speelgoedaanbieders doneerden overgebleven speelgoed aan de Voedselbank, die met 3 auto’s paraat stond buiten de poorten van de scholen.
  • Een ploeg van 46 vrijwilligers, waaronder 8 maatschappelijk stagiaires, maakte de speelgoedbeurs mogelijk.

Een grootse speelgoedbeurs! De kasten zijn weer opgeruimd. Heel veel speelgoed begint een tweede leven. De kinderen zijn weer blij met ‘nieuw’ speelgoed, nu of straks in december. De meeste speelgoedaanbieders verdienen een leuk bedrag. En Harlekino kan de opbrengst goed gebruiken voor de aanschaf van nieuw speelgoed voor de uitleen.

Het bestuur van Speelotheek Harlekino dankt iedereen die een steentje heeft bijgedragen aan dit succes!

> Bekijk hier de foto’s van de speelgoedbeurs
> Lees het artikel “Heel veel speelgoed begint een tweede leven” (Telstar, 14 nov 2012, pag 37)

Dit bericht is geplaatst in Algemeen nieuws, Harlekino in de media, Speelgoedbeurs. Bookmark de permalink.