Speelgoedbeurs een groot succes!

Op zaterdag 1 november wisselden 3820 stuks speelgoed van eigenaar op de groots opgezette tweedehands speelgoedbeurs van Speelotheek Harlekino. “Vergelijkbaar met vorig jaar en daar kunnen we trots op zijn. Het aantal inbrengers is zelfs nog iets gestegen.”

585 dozen volOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op vrijdag 31 oktober brachten 179 verkopers samen 585 bananendozen vol speelgoed naar de beurs, naast groot speelgoed zoals stepjes, fietsen, blokkenkarren, loopwagens, keukentjes en poppenwagens. De medewerkers van Harlekino stalden dit uit in de gezamenlijke centrale ruimtes van basisscholen De Ackerweide en De Bonte Tol.

Vroege vogels

Op zaterdag 1 november stonden de eerste klanten al om 8.00 uur voor de deur. Om 9.00 opende de beurs, waar ruim 400 mensen naar speelgoed zochten. Afrekenen gebeurde bij drie kassa’s, waardoor de wachttijd beperkt bleef. Bij de kassa’s werden alle aankopen keurig ingepakt door een aantal maatschappelijk stagiaires. Indien nodig brachten zij de aankopen zelfs tot aan de auto van de klant.

Goede doelen

Na afloop van de beurs werd het overgebleven speelgoed weer uitgesorteerd op nummer, zodat alle verkopers hun restant weer mee konden nemen. Veel speelgoedaanbieders doneerden het vervolgens aan de stichting Hiep Hoera uit Delft, die paraat stond buiten de poorten van de scholen. Deze liefdadigheidsorganisatie zet zich in voor jarige kinderen wiens ouders geen cadeau kunnen bekostigen. Hiep Hoera bezorgt hen –nu mede door de gulle giften na de beurs –een leuk verjaardagscadeau. Kortom: de speelgoedbeurs maakt heel veel kinderen blij!

Om al die logistiek op rolletjes te laten verlopen heeft RipPlants een stel karren ter beschikking gesteld die door klusbedrijf O.I.D. naar de beurs werden vervoerd. De ploeg van ruim 40 vrijwilligers, waaronder 10 maatschappelijk stagiaires, maakte de speelgoedbeurs mogelijk. Het bestuur van Speelotheek Harlekino dankt iedereen die een steentje heeft bijgedragen aan dit succes!

Hier kunt u meer foto’s zien van de speelgoedbeurs.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen nieuws, Informatie voor leden, Informatie voor vrijwilligers, Speelgoedbeurs. Bookmark de permalink.