“Prima manier om nieuwe mensen te leren kennen”

Wist je dat de speelotheek volledig draait op de inzet van vrijwilligers? En dat ook jij vrijwilliger kunt worden? Het team bestaat uit zo’n dertig mensen die zich gemiddeld eenmaal in de drie weken inzetten tijdens één van de uitleenochtenden, woensdag of zaterdag. Daarnaast kun je actief worden in de speelgoedwerkgroep of in het bestuur. De vrijwilligers vormen een gemêleerde groep van mensen die met elkaar gemeen hebben dat ze graag bezig zijn met kinderen, spel en speelgoed. Naast de uitleen van speelgoed, organiseert Harlekino regelmatig lokale activiteiten waarin ‘spelen’ centraal staat: Buitenspeeldag en kinderspeelochtenden tijdens de ‘Week van de Speelotheek’ (juni), een kleutercircuit bij Jeugdland Pijnacker en een grote speelgoedbeurs in het najaar.
In de Telstar van 5 december noemt vertrekkend bestuurslid Margot Tacken nog een reden om lid te worden van de vrijwilligersploeg van Harlekino: “Het is een prima manier om nieuwe mensen te leren kennen. En omdat de ploeg nu alleen uit vrouwen bestaat, zijn mannen bijzonder welkom!”

Nieuwsgierig of dit werk misschien iets is voor jou? Stap een keer binnen in de speelotheek of stuur een mail voor meer informatie.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen nieuws, Harlekino in de media, Informatie voor vrijwilligers. Bookmark de permalink.