Mooie speelgoedbeurs met relaxte sfeer

Zaterdag 31 oktober Alle bezoekers vonden wel iets mooiswas het zover, de jaarlijkse speelgoedbeurs georganiseerd door Speelotheek Harlekino. Op deze mooie herfstdag viel het iedereen op: een opvallend relaxte sfeer. Even terugkijken op een speelgoedbeurs waar we weer trots op zijn!

Kwalitatief hoogwaardig speelgoed

Dit jaar stonden de eerste mensen al om half acht te wachten. Binnen stond een collectie speelgoed die van heel goede kwaliteit was. “De inbrengers van het speelgoed hebben echt mooie spullen aangeboden, we hebben het met veel plezier uitgestald en aangeprezen” aldus Margreet, vrijwilliger bij de speelotheek.

Geen rijen voor de inbrengers van speelgoed

De voorinschrijving bleef iets achter bij vorig jaar maar er werd procentueel gezien door evenveel mensen speelgoed aangeboden. “We hebben de organisatie van de speelgoedinname, achter de schermen, flink veranderd” aldus Gita vrijwilliger en speelgoedcoördinator van de speelotheek. “Dit resulteerde in vrijwel geen rijen tijdens de inname.” Ondanks dat er een aanzienlijk hoger percentage van het aangeboden speelgoed is verkocht dan vorige jaren, is er altijd onverkocht speelgoed dat uiteindelijk  aan aanbieders wordt teruggegeven. “Bij de teruggave en uitbetaling is er ook geen rij geweest, zo soepel liep alles.” Maar liefst 2979 stuks speelgoed is van eigenaar gewisseld. Bijna 400 mensen hebben speelgoed gekocht.

Vooruitkijken

Het was weer gezellig druk tijdens de beursClaudia, beurscoördinator en voorzitter van de speelotheek, “We zijn erg tevreden met weer een succesvolle beurs.” Er is echter altijd verbetering mogelijk. “We zitten weer vol ideeën voor volgend jaar, en niet alleen voor de beurs, we kijken uit naar het 25-jarige jubileum van de Speelotheek.”

Het bestuur van Speelotheek Harlekino bedankt iedereen die de beurs mogelijk heeft gemaakt: Basisscholen de Ackerweide en de Bonte Tol, RipPlants, klusbedrijf O.I.D., alle 58 vrijwiligers incl. maatschappelijk stagiaires en natuurlijk de speelgoed inbrengers en klanten van de Speelgoedbeurs.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen nieuws. Bookmark de permalink.