Gezellige Speelgoedbeurs liep als een trein!

speelgoedbeurs-liep-als-een-treinAfgelopen zaterdag vond onze jaarlijkse Speelgoedbeurs plaats. Ruim 3000 stuks aan speelgoed vond weer een nieuwe, kleine, eigenaar. Op zo’n soepele organisatie met zulk mooi speelgoed kan men alleen maar trots zijn!

Mooi speelgoed in de verkoop

Het is elk jaar weer spannend wat er voor speelgoed aangeboden word” aldus Hilde, vrijwilliger bij zowel de speelotheek als de speelgoedbeurs. “Iedereen heeft weer ontzettend zijn best gedaan het speelgoed zo mooi mogelijk aan te bieden aan ons. Het verkoopt zich dan ook bijna vanzelf, het aantal verkochte items groeit dan ook jaarlijks”. Toch blijven er onder de beursbezoekers ook wensen; Lego en Playmobil zijn erg gewild en ook buitenspeelmateriaal zoals fietsjes gaan als zoete broodjes langs de kassa’s.

Extra service

Dit jaar hadden we een extra service: snelkassa, voor mensen met maximaal 5 stuks aan speelgoed” Aldus Geeske. “Nadat de drukte bij de ingang was afgenomen is de bezoekers, met slechts enkele items, deze extra service geboden.” Zo heeft de organisatie elk jaar weer nieuwe ideeën om het beurs bezoek zo aangenaam mogelijk te maken.

Volgend jaar weer

Speelotheek Harlekino bestaat dit jaar 25 jaar; de Speelgoedbeurs werd al vanaf de beginperiode georganiseerd. “Als het aan ons ligt komt er volgend jaar weer een mooie beurs” Aldus Lucy, mede-initiatiefnemer van de speelotheek 25 jaar geleden en sinds kort weer opnieuw vrijwilliger bij de speelotheek. “In de tussentijd kan er ook speelgoed van de speelotheek geleend worden, op haar nieuwe stek in de bibliotheek/Buurt&Zo in Pijnacker”.

De organisatie van de Speelgoedbeurs bedankt iedereen die de beurs mogelijk heeft gemaakt: Basisscholen de Ackerweide en de Bonte Tol, Applus RTD, RipBromini, klusbedrijf O.I.D., alle vrijwiligers incl. maatschappelijk stagiaires. Goede doelen: Speelgoedbank Pijnacker en Ghana Project van Wolfert Lyceum(Bergschenhoek). Last, but not least: alle speelgoed-inbrengers en klanten die ons kwamen bezoeken de afgelopen dagen.

De speelotheek is voorlopig open op woensdag en zaterdag van 10-12uur. Lid worden kan in de speelotheek. Meer info is te vinden op deze website

Dit bericht is geplaatst in Algemeen nieuws, Speelgoedbeurs. Bookmark de permalink.