Gezellig drukke Speelgoedbeurs

De Speelgoedbeurs afgelopen zaterdag 4 november was weer een klein feestje voor ons om te organiseren. De beurs in basisscholen de Ackerweide/de Bonte Tol werd weer druk bezocht door (groot)ouders en kinderen uit de regio, velen van hen verlieten de beurs met een of meer nieuwe aanwinsten voor henzelf om cadeau te doen.

 

Zeer gevarieerd speelgoedaanbod
“Er was ook dit jaar wederom een groot en zeer gevarieerd aanbod van speelgoed, van ruim 160 verschillende aanbieders,” zo vertelt Hilde, vrijwilliger bij zowel de Speelotheek als de Speelgoedbeurs. “Naast een enorm aanbod van onder andere puzzels, gezelschapsspellen, baby- en peuterspeelgoed, kinderboeken en knutselmaterialen, werd ook veel Lego, Playmobil, poppen, voertuigen en buitenspeelgoed zoals rolschaatsen en stepjes verkocht.”

Gezellig druk, maar geen lange rij bij kassa
“Dit jaar mochten we weer meer klanten verwelkomen dan vorig jaar. Samen kochten zij ook meer items. Meer dan 3500 stuks speelgoed wisselden in een ochtend van eigenaar,” zo vertelt Annemiek, vrijwilliger en bestuurslid van Speelotheek Harlekino. “Elk jaar proberen we de opzet van de beurs weer iets te verbeteren. We zijn als organisatie dan ook trots dat tegelijk met de toenemende aanloop, de rijen bij de kassa aanzienlijk korter waren dan afgelopen jaren.”

Team effort van vrijwilligers
Speelotheek Harlekino is een organisatie die volledig draait op vrijwilligers. “Zij dragen er zorg voor dat speelotheekleden 6 dagen per week speelgoed kunnen lenen en terugbrengen op onze nieuwe locatie in de bibliotheek/Buurt&Zo in Pijnacker. De Speelgoedbeurs is een echte team effort waar alle vrijwilligers trots op zijn,” aldus Annemiek.

De organisatie van de Speelgoedbeurs bedankt iedereen die de beurs mogelijk heeft gemaakt: Basisscholen de Ackerweide en de Bonte Tol, Kindercentrum ZieZoo, RipBromini, klusbedrijf O.I.D., Leidsche Bakker de Poorter, alle vrijwiligers incl. maatschappelijk stagiaires. Goed doel: Jo’s minibieb / kinderzwerfstation. Last, but not least: alle speelgoed-inbrengers en klanten die ons kwamen bezoeken.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen nieuws, Speelgoedbeurs met de tags , , , . Bookmark de permalink.