Speelgoedbeurs 2021

Op zaterdag 6 november van 9.30 tot 16.00 uur in het Denksporthuis in Pijnacker Noord organiseren we onze 27e speelgoedbeurs. Op de beurs kun je speelgoed verkopen en kopen. Toegang is gratis, na het reserveren van een tijdslot. Het principe van de beurs is gelijk aan eerdere edities. Nieuw in 2021 zijn de locatie en verruimde openingstijden. Hieronder meer toelichting. Houd onze website in de gaten en volg ons op sociale media voor het laatste beursnieuws!

Wil je zaterdag 6 november tussen 9.30 en 14:00 de speelgoedbeurs bezoeken? Reserveer een tijdslot via dit formulier. Er zijn al zeer veel verkoopnummers aangevraagd, dus er zal ook in de middag nog ruime keuze zijn!

We volgen de nieuwste Corona richtlijnen vanuit de overheid. Dus op zaterdag en zondag is het dragen van een mondkapje verplicht voor bezoekers en vrijwilligers. Kijk voor meer informatie over onze Corona maatregelen hier.

Het maximum aantal verkoopnummers voor het verkopen van speelgoed op de speelgoedbeurs 2021 is bereikt. Het is niet meer mogelijk om een verkoopnummer aan te vragen.

Hoe werkt de Harlekino speelgoedbeurs?
Harlekino organiseert jaarlijks een grote beurs voor gebruikt speelgoed, de grootste tweedehands speelgoedbeurs in onze gemeente! Deze beurs staat open voor iedereen. Het speelgoed wordt uitgestald en verkocht door medewerkers van de speelotheek. De opbrengst wordt gedeeld: 70% is voor de aanbieder, 30% voor Harlekino. De speelgoedbeurs vindt in 2021 plaats op een nieuwe locatie: het Denksporthuis,  Thorbeckelaan 82A in Pijnacker (Noord).

foto speelgoedbeurs 2017

Speelgoed kopen?
Op zaterdag 6 november 2021 opent Harlekino van 9.30 tot 16.00 uur de ‘grootste speelgoedwinkel van Pijnacker’, met baby- en peuterspeelgoed, constructiemateriaal, speelsets, boeken, puzzels, spellen, creatief speelgoed, buitenspeelgoed, fietsjes en meer. We werken tussen 9.30 en 14.00 met tijdsloten om de instroom van bezoekers te spreiden en drukte te voorkomen. Reserveer een tijdslot via dit online formulier. Van 14.00 tot 16.00 uur is er vrije inloop (er hoeft dan geen tijdslot gereserveerd te worden). 

Er kan tijdens de beurs digitaal (met een mobiel dmv het scannen van een QR-code) betaald worden. Er kan ook met pin of contant afgerekend worden, maar de QR-code heeft onze voorkeur.

Parkeerruimte rondom het Denksporthuis is beperkt voor auto’s, dus kom op de fiets of rij gezellig samen en parkeer de auto dan bijvoorbeeld aan de Cort vd Lindenlaan, Troelstralaan of bij de Lidl. Bekijk voor meer parkeerinformatie de parkeerfolder van het Denksporthuis.

Foto speelgoedbeurs 2021

Speelgoed aanbieden?
Om speelgoed te kunnen aanbieden vraag je eerst een verkoopnummer aan via het online formulier. Het maximaal aantal verkoopnummers is inmiddels aangevraagd, het is daardoor niet meer mogelijk een verkoopnummer aan te vragen. Reserveer ook online een passend tijdslot om het speelgoed in te leveren op vrijdag 5 november, hiervoor ontvang je een link in de bevestigingsmail. Op zondagmiddag 7 november haal je het onverkochte speelgoed op tijdens het bij jouw verkoopnummer horende tijdslot. Tijdens de ophaaluren zullen mensen van onze goede doelen klaar staan om uw niet-verkochte speelgoed toch een tweede leven te kunnen geven. Hier kunt je (een deel van) jouw niet verkochte speelgoed doneren.

Lees altijd goed de meest recente spelregels en verpakkingstips (3 bladzijden).

In de spelregels en verpakkingstips staan goede tips om je speelgoed zo te verpakken, presenteren en prijzen, dat het er aantrekkelijk uitziet. Daardoor vergroot je de kans dat je speelgoed ook daadwerkelijk wordt verkocht. Bedenk daarnaast dat er van het meeste speelgoed meerdere exemplaren op de beurs worden aangeboden door verschillende verkopers. Het exemplaar dat er het beste uitziet en/of het scherpst geprijsd is, zal als eerste worden verkocht.

Daarnaast staan er spelregels in m.b.t. het speelgoed dat aangeboden mag worden. Onder andere erg verouderd speelgoed, stoffen babyspeelgoed, niet recente kinderboeken, cd’s/dvd’s/luisterboeken, speelgoed dat er vies of rommelig uitziet, het wordt niet verkocht op de beurs. Omdat er grote hoeveelheden speelgoed worden aangeboden en de ruimte en tijd beperkt is, moeten we echt selectief zijn. Het kan dus gebeuren dat we speelgoed weigeren. Om dezelfde redenen weigeren we alles wat geen speelgoed is, dus rugtasjes, autostoeltjes, kinderkameraccessoires e.d. kunt u niet op onze beurs verkopen. Kort gezegd: Hoe kritischer je thuis al selecteert en hoe beter je het speelgoed presenteert en prijst, hoe meer kans dat je speelgoed wordt verkocht en geen volle kratten weer mee terug naar huis krijgt.

Heb je nog vragen? Stuur ons een email!

Kom je helpen?
Harlekino is ook nog op zoek naar helpende handen voor het inrichten van de beursvloer op vrijdag, toezicht houden bij de verkoop op zaterdag en het terugsorteren van niet verkocht speelgoed op zondag.
Kun jij enkele uren helpen? Super! Meldt je aan via vrijwilligers.harlekino@live.nl