Speelgoedbeurs

Geen speelgoedbeurs dit jaar
Met pijn in ons hart hebben we besloten dat de jaarlijkse speelgoedbeurs van Speelotheek Harlekino begin november niet door gaat. De beurs is de grootste tweedehands speelgoedbeurs in Pijnacker en bekend in de regio. Vanwege het coronavirus is het dit najaar niet verantwoord om zoiets groots te organiseren waar veel mensen in korte tijd bij elkaar komen. Het te verkopen speelgoed gaat daarbij ook door meerdere handen van de verkopers, vrijwilligers die het speelgoed uitsorteren en (potentiële) kopers. We hebben alternatieve mogelijkheden voor de beurs onderzocht, maar er bleek geen geschikte oplossing voorhanden.  

We hopen dat de speelgoedbeurs volgend jaar, in november 2021, wel gewoon weer door kan gaan. En dat we dan weer kunnen uitpakken met een groot en divers aanbod aan speelgoed, zoals je van ons gewend bent.  

Speelgoedbeurs 2019
Op zaterdag 2 november 2019 van 9-12 uur organiseerde Speelotheek Harlekino weer haar jaarlijkse grote speelgoedbeurs. Op de beurs kunt u speelgoed verkopen en kopen. De beurs is in de scholen Ackerweide en Bonte Tol aan de Gantellaan 5 in Pijnacker. Toegang is gratis. Hieronder meer toelichting.

Hoe werkt de speelgoedbeurs?
Harlekino organiseert jaarlijks een grote beurs voor gebruikt speelgoed. Deze beurs staat open voor iedereen. Het speelgoed wordt uitgestald en verkocht door medewerkers van de speelotheek. De opbrengst wordt gedeeld: 70% is voor de aanbieder, 30% voor Harlekino. De speelgoedbeurs vindt plaats in de centrale ruimten van de basisscholen De Ackerweide en De Bonte Tol aan de Gantellaan in Pijnacker (Tolhek).

Speelgoed kopen?
Op zaterdag 2 november 2019 opent Harlekino van 9 tot 12 uur de grootste speelgoedwinkel van Pijnacker’, met baby- en peuterspeelgoed, constructiemateriaal, speelsets, boeken, cd’s en dvd’s, puzzels, spellen, creatief speelgoed, buitenspeelgoed, fietsjes en meer.

Speelgoed aanbieden?
Alle speelgoedaanbieders dienen via het formulier op onze website een verkoopnummer aan te vragen. Dit kan vanaf eind september t/m vrijdag 1 november 2019 12:00 uur. De inname van speelgoed gebeurt op vrijdagmiddag 1 november 2019 16:30 – 19:00 uur. Op de zaterdag moet, na afloop van de beurs, tussen 15:00 – 16:00 uur het onverkochte speelgoed worden opgehaald. 

Lees altijd goed de meest recente spelregels en verpakkingstips (2 bladzijden).

In de spelregels en verpakkingstips staan goede tips om je speelgoed zo te verpakken, presenteren en prijzen, dat het er aantrekkelijk uitziet. Daardoor vergroot je de kans dat je speelgoed ook daadwerkelijk wordt verkocht. Bedenk daarnaast dat er van het meeste speelgoed meerdere exemplaren op de beurs worden aangeboden door verschillende verkopers. Het exemplaar dat er het beste uitziet en/of het scherpst geprijsd is, zal als eerste worden verkocht.

Daarnaast staan er spelregels in m.b.t. het speelgoed dat aangeboden mag worden. Onder andere erg verouderd speelgoed, stoffen babyspeelgoed, niet recente kinderboeken, speelgoed dat er vies of rommelig uitziet, het wordt niet verkocht op de beurs. Omdat er grote hoeveelheden speelgoed worden aangeboden en de ruimte en tijd beperkt is, moeten we echt selectief zijn. Het kan dus gebeuren dat we speelgoed weigeren. Om dezelfde redenen weigeren we alles wat geen speelgoed is, dus rugtasjes, kinderkameraccessoires e.d. kunt u niet op onze beurs verkopen.

Kort gezegd: Hoe kritischer je thuis al selecteert en hoe beter je het speelgoed presenteert en prijst, hoe meer kans dat je speelgoed wordt verkocht en geen volle dozen weer mee terug naar huis krijgt.

Heb je nog vragen? Stuur ons een email!