Speelgoedbeurs 2022

Op zaterdag 5 november van 9.00 tot 16.00 uur hebben we onze 28e speelgoedbeurs georganiseerd, dit jaar in sporthal Koningshof ‘Het Baken’ in Pijnacker. Op de beurs kon je speelgoed verkopen en kopen.

Een aantal verkopers hadden het al opgemerkt: er staat een fout op de opbrengstbriefjes. Dit jaar hebben we iets meer tijd nodig om de uitbetaling te doen dan eerdere jaren. Dit was voorzien en daarom hadden we dit ook aangepast in de beursspelregels. Dit is echter helaas niet op de opbrengstbriefjes terecht gekomen. We verwachten iedereen in de loop van week 46 (14-20 november) uit te betalen.

Volg ons ook op sociale media voor het laatste beursnieuws!

foto speelgoedbeurs 2017

Hoe werkt de Harlekino speelgoedbeurs?
Harlekino organiseert jaarlijks een grote beurs voor gebruikt speelgoed, de grootste tweedehands speelgoedbeurs in onze gemeente! Deze beurs staat open voor iedereen. Het speelgoed wordt uitgestald en verkocht door vrijwilligers van de speelotheek. De opbrengst wordt gedeeld: 70% is voor de aanbieder, 30% voor Harlekino. De speelgoedbeurs vindt in 2022 plaats op een nieuwe locatie: sporthal Koningshof ‘Het Baken’ aan de Rivierenlaan in Pijnacker (Koningshof).

Speelgoed kopen?
Op zaterdag 5 november 2022 opent Harlekino van 9.00 tot 16.00 uur de ‘grootste speelgoedwinkel van Pijnacker’, met baby- en peuterspeelgoed, constructiemateriaal, speelsets, boeken, puzzels, spellen, creatief speelgoed, buitenspeelgoed, fietsjes en meer. We werken tussen 9.00 en 13.00 met tijdsloten om de instroom van bezoekers te spreiden en drukte te voorkomen, dat shopt wel zo prettig. Vanaf woensdagavond 19 oktober kun je hier een ticket en tijdslot reserveren. Van 13.00 tot 16.00 uur is er vrije inloop (er hoeft dan geen tijdslot gereserveerd te worden).  Er kan tijdens de beurs met pin of contant afgerekend worden. Lees hier alle beursspelregels.

Foto speelgoedbeurs 2021

Speelgoed aanbieden?
Om speelgoed te kunnen aanbieden vraag je eerst een verkoopnummer aan via dit online formulier. Je reserveert vervolgens via de link in de aanmeldingsmail een passend tijdslot om het speelgoed in te leveren op vrijdag 4 november. Op zondagmiddag 6 november haal je het onverkochte speelgoed op tijdens het bij jouw verkoopnummer horende tijdslot (zie Inleverregels). Tijdens de ophaaluren zullen mensen van onze goede doelen klaar staan om jouw niet-verkochte speelgoed toch een tweede leven te kunnen geven. Hier kunt je (een deel van) jouw niet verkochte speelgoed doneren.

Lees altijd goed de meest recente spelregels en Inleverregels. In de Inleverregels staan ook handige tips om het speelgoed zo te verpakken, presenteren en prijzen, dat het er aantrekkelijk uitziet. Daardoor vergroot je de kans dat je speelgoed ook daadwerkelijk wordt verkocht. Bedenk daarnaast dat er van het meeste speelgoed meerdere exemplaren op de beurs worden aangeboden door verschillende verkopers. Het exemplaar dat er het beste uitziet en/of het scherpst geprijsd is, zal als eerste worden verkocht.

Daarnaast staan er spelregels in m.b.t. het speelgoed dat aangeboden mag worden. Onder andere erg verouderd speelgoed, stoffen babyspeelgoed, niet recente kinderboeken, cd’s/dvd’s/luisterboeken, speelgoed dat er vies of rommelig uitziet, het wordt niet verkocht op de beurs. Omdat er grote hoeveelheden speelgoed worden aangeboden en de ruimte en tijd beperkt is, moeten we echt selectief zijn. Het kan dus gebeuren dat we speelgoed weigeren. Om dezelfde redenen weigeren we alles wat geen speelgoed is, dus rugtasjes, autostoeltjes, kinderkamer-accessoires e.d. kunt u niet op onze beurs verkopen. Kort gezegd: Hoe kritischer je thuis al selecteert en hoe beter je het speelgoed presenteert en prijst, hoe meer kans dat je speelgoed wordt verkocht en geen volle kratten weer mee terug naar huis krijgt.

De belangrijkste links op een rijtje:
Formulier aanvragen verkoopnummer
Spelregels Speelgoedbeurs Harlekino 2022
Inleverspelregels Speelgoedbeurs Harlekino 2022

Heb je nog vragen? Stuur ons een email!

Kom je helpen?
Harlekino is ook nog op zoek naar helpende handen voor het inrichten van de beursvloer op vrijdag, toezicht houden bij de verkoop op zaterdag en het terugsorteren van niet verkocht speelgoed op zondag.
Kun jij enkele uren helpen? Super! Meldt je aan via vrijwilligers.harlekino@live.nl