Lid worden?

Voor wie is de speelotheek?
Speelotheek Harlekino heeft een ruime collectie speelgoed in de uitleen. De collectie is met name gericht op kinderen van 0 t/m 8 jaar, maar bevat ook speelgoed voor oudere kinderen. Iedereen met een jeugdpas van de bibliotheek en speelgoed wil komen lenen kan lid worden: gezinnen, grootouders en gastgezinnen. Het lidmaatschap stopt bij 18 jaar, net als de jeugdpas, of eerder bij opzegging.

Hoe werkt de speelotheek?
Speelotheek leden kunnen speelgoed lenen en inleveren tijdens de openingstijden van de bibliotheek. Het speelgoed is in de bibliotheek catalogus geregistreerd, hierin kan ook bekeken worden of een item beschikbaar is of uitgeleend. Elk lid mag steeds twee stuks speelgoed lenen voor maximaal vier weken.

De belangrijkste zaken op een rij:

  1. Met uw combipas jeugdpas (speelotheek/bibliotheek) kunt u tijdens de openingstijden van de bibliotheek speelgoed lenen en  terugbrengen. U kunt maximaal 2 stuks speelgoed lenen.
  2. Het te lenen speelgoed, voorzien van een barcode, scan je bij de zelf-service balie. Tel zelf thuis het speelgoed na aan de hand van de bijgeleverde telkaart. Probleem binnen 24 uur melden bij speelotheek.harlekino@live.nl
  3. U kunt het speelgoed maximaal 4 weken lenen, reservering is niet mogelijk.
  4. Als u het speelgoed terugbrengt scan je het weer bij de zelf-service balie, hierna plaats je het in de grijze inleverkast bij de ingang.
  5. Al uw leenacties worden geregistreerd in een digitaal klant dossier Het digitale dossier kunt u zelf inzien op een computer in de bibliotheek of thuis.
  6. Als uw speelgoed te laat is teruggebracht betaalt u te laat geld. Als er iets ontbreekt of is beschadigd, dan wordt er door een medewerker van de speelotheek per mail contact met u opgenomen.
  7. Hebt u specifieke vragen voor de speelotheek of wilt u advies m.b.t. geschikt speelgoed voor uw kind dan zijn er op de woensdag en zaterdag ochtend  (10-12 uur) medewerkers van de speelotheek aanwezig om u te woord te staan.

Lid worden en lidmaatschap
Zowel de medewerkers van de bibliotheek (aanwezig na 14.30) als onze eigen vrijwilligers kunnen u lid maken.

De contributie voor Speelotheek Harlekino bedraagt per jaar € 25,00. Alle kosten worden digitaal via het systeem van de bibliotheek verrekend. Voor enkele items (€€ en €€€) wordt leengeld in rekening gebracht.

Meer informatie
Alle informatie over de uitgangspunten en werkwijze van Speelotheek Harlekino en de regels rondom het lenen van speelgoed zijn te vinden in het volgende:
per 1 januari 2021 gelden de vernieuwde leenvoorwaarden.

Privacyverklaring