Vrijwilliger worden?

SAM_1173aBij Speelotheek Harlekino werken uitsluitend vrijwilligers. Deze geven advies, helpen met  speelgoed uitkiezen, verzorgen de administratie, tellen en controleren het ingeleverde speelgoed, zorgen voor de aanschaf en reparatie van speelgoed.

Iedereen die enthousiast is, kan vrijwilliger worden. Behalve een flinke dosis belangstelling voor kinderen, spel en speelgoed, en nauwkeurigheid, is geen specifieke deskundigheid nodig.

Bij het werk in de speelotheek mogen kinderen gewoon meekomen. Bovendien ontvangen vrijwilligers na een inwerkperiode van 3 maanden een gratis lidmaatschap.

Helpende handen nodig

Wij kunnen nog hulp gebruiken van vrijwilligers bij onderstaande activiteiten. Mocht u (persoon of bedrijf) een eigen idee hebben over een bijdrage die u kunt leveren aan de speelotheek, die niet voorkomt bij onderstaande overzicht, dan horen wij dat graag. Vele handen maken licht werk, dus ook kleine bijdragen zijn zeer welkom.

  • Speelgoed controleteam: het ingeleverde speelgoed tellen en controleren, eens per maand 1-1,5 uur tijdens openingstijden van de bibliotheek (overdag of ’s avonds).
  • Informatie en adviesteam: vragen van klanten beantwoorden en verlenen van extra service bij het lenen van speelgoed tijdens Harlekino uren op de woensdag- en/of zaterdagochtend tussen 10:00 en 12:00 (volgens rooster, ongeveer eens in de 3 weken 1-2,5 uur dienst). Meer informatie over de vacature “Informatie en adviesteam”.
  • Speelgoedwerkgroep: beheer, onderhoud, aanschaf en voorbereiden van het speelgoedbestand in de speelotheek. Vrijwilligers van de speelgoedwerkgroep komen twee keer per maand samen, een maandagavond en/of een dinsdagavond (ongeveer 2-2,5 uur).
  • Ontdekdozenwerkgroep: (eens in de maand bijeenkomst 2 uur+zelf in te delen tijd thuis) het maken van laagdrempelige wetenschappelijke dozen met “speelgoed” waarmee kinderen tussen de 3 en 9 jaar de wereld om zich heen al spelend ontdekken en de basisprincipes van verschillende wetenschappen leren kennen.
  • Vrijwilliger Speelgoedbeurs (eens in het jaar 2 hele dagen + enkele uren voorbereiding). Meer informatie over de vacature “Vrijwilliger speelgoedbeurs”.

Mail ons voor meer informatie.