Zeer succesvolle jubileumeditie speelgoedbeurs 2018

Zaterdag 3 november vond alweer de 25ste speelgoedbeurs van speelotheek Harlekino plaats. Deze jubileumeditie werd weer druk bezocht en was een groot succes voor de verkopers en Harlekino. En ook dit jaar stond er om acht uur ’s ochtends al een rij bezoekers die er wel een uurtje wachten voor over hadden om als eerste naar binnen te mogen. Vlak voor de opening om 9 uur stond de glazen entree van de Bonte Tol vol en stonden zelfs enkele mensen buiten. Binnen wachtte een grote hoeveelheid speelgoed op een nieuwe eigenaar. Op de beurs kon je dit jaar weer een breed assortiment speelgoed, zoals poppen, babyspeelgoed, knutselspullen, spellen, puzzels, games en boeken vinden.

Geslaagde verkoop

De vrijwilligers van Harlekino hadden op vrijdagmiddag van ruim 150 verkopers bijna 450 dozen met speelgoed en nog 90 losse grote items in ontvangst mogen nemen. Dit was per categorie uitgestald in de gezamenlijke ruimtes van cbs de Ackerweide en obs de Bonte tol. Halverwege de ochtend was er al heel veel speelgoed verkocht, maar er was nog steeds ruime keus. Behalve dan misschien op de afdelingen met het meest populaire speelgoed zoals Playmobil, Lego en het houten speelgoed. In totaal wisselden bijna 3900 stuks speelgoed van eigenaar.
Nieuw dit jaar was de mogelijkheid om te pinnen. Dit werd door zeer veel bezoekers gewaardeerd, net als de snelkassa. Verkopers hadden vooraf zelf de verkoopprijs bepaald, de opbrengst wordt na afloop van de beurs gestort op hun bankrekening. Een topseller verkocht maar liefst 96 items, een andere gelukkige verkoper verkocht weliswaar minder stuks maar wel voor in totaal ruim €400.

Goede doelen

Op zaterdagmiddag kon men het niet verkochte speelgoed weer ophalen. Dit jaar kon men niet verkocht speelgoed doneren aan Speelgoedbank MOOI uit Zoetermeer en boeken aan Jo’s Minibieb / kinderzwerfstation uit Pijnacker. Beide instanties gaven aan blij verrast te zijn met de grote hoeveelheid mooie items die zij in de komende periode kunnen uitdelen aan hun klanten. Dit alles maakt het een laagdrempelige manier om ruimte te maken in huis en daarmee ook nog de spaarpot te spekken voor de dure decembermaand.

Georganiseerd door vrijwilligers

Bijna 60 vrijwilligers zetten zich in om de beurs voor de 25ste keer een groot succes te maken. Waaronder ook dit jaar weer een aantal maatschappelijke stagiaires van middelbare scholen uit onze gemeente. Een flink aantal van de overige beursvrijwilligers helpt al enkele jaren vol enthousiasme mee, meerdere vrijwilligers zelfs al ruim 10 jaar! Het organiseren van een beurs als deze is een hele klus, maar wel een heel gezellige. Wil je ook vrijwilliger worden bij de speelotheek en/of op de speelgoedbeurs? Dat kan! Kijk op www.SpeelotheekHarlekino.nl voor meer informatie.
Het doel van de speelotheek en de speelgoedbeurs is om meer kinderen op duurzame wijze lekker te laten spelen. Van de beursopbrengst is 70% voor de aanbieder en 30% voor Harlekino. De speelotheek gebruikt dit onder andere voor het vernieuwen van het speelgoedassortiment.
De organisatie van de speelgoedbeurs bedankt iedereen die de beurs mogelijk heeft gemaakt: Basisscholen de Ackerweide en de Bonte Tol, Kindercentrum ZieZoo, RipBromini, klusbedrijf O.I.D., alle vrijwilligers incl. maatschappelijk stagiaires, Jo’s minibieb / kinderzwerfstation, Speelgoedbank MOOI. Last, but not least: alle speelgoed-inbrengers en klanten die de beurs bezochten!

Volgende editie

De volgende editie van de speelgoedbeurs zal begin november 2019 zijn. Heb je dit jaar de beurs helaas gemist en wil je dit niet nog een keer laten gebeuren? Volg ons op Facebook, Instagram e/of Twitter, zodat je op de hoogte blijft van alle evenementen en nieuw speelgoed in de uitleen.