Speelgoedbeurs

In 2017 zal de beurs plaatsvinden op zaterdag 4 november.

De speelgoedbeurs in 2016 heeft plaats gevonden op zaterdag 5 november. Hier een impressie

Hoe werkt de speelgoedbeurs?
Harlekino organiseert jaarlijks een grote beurs voor gebruikt speelgoed. Deze beurs staat open voor iedereen.
Het speelgoed wordt uitgestald en verkocht door medewerkers van de speelotheek. De opbrengst wordt gedeeld: 70% is voor de aanbieder, 30% voor Harlekino.
De speelgoedbeurs vindt plaats in de centrale ruimten van de basisscholen De Ackerweide en De Bonte Tol aan de Gantellaan in Pijnacker (Tolhek).

 

Speelgoed kopen?
Op zaterdag 4 november 2017 (het tweede weekend na de herfstvakantie) opent Harlekino van 9.00 tot 12.00 uur de grootste speelgoedwinkel van Pijnacker’, met baby- en peuterspeelgoed, constructiemateriaal, speelsets, boeken, cd’s en dvd’s, puzzels, spellen, creatief speelgoed, buitenspeelgoed, fietsjes en meer.

Speelgoed aanbieden?
Alle speelgoedaanbieders dienen via deze website een verkoopnummer aan te vragen. Dit kan vanaf heden t/m donderdag 2 november 2017. De inname van speelgoed gebeurt op vrijdag 3 november 2017.

Hier kun je een verkoopnummer aanvragen.

Lees altijd goed de meest recente spelregels en verpakkingstips (2 bladzijden).

Let op: er zijn een aantal wijzigingen in de spelregels ten opzichte van vorig jaar:

  • Uitbetaling nu per bankoverschrijving in de week na de beurs, in plaats van contant bij het ophalen van het niet verkochte speelgoed.
  • Max. 20 boeken per persoon; alleen recente edities, met uitzondering van populaire series (bijv. Pinkeltje).

In de spelregels en verpakkingstips staan goede tips om je speelgoed zo te verpakken, presenteren en prijzen, dat het er aantrekkelijk uitziet. Daardoor vergroot je de kans dat je speelgoed ook daadwerkelijk wordt verkocht. Bedenk daarnaast dat er van het meeste speelgoed meerdere exemplaren op de beurs worden aangeboden door verschillende verkopers. Het exemplaar dat er het beste uitziet en/of het scherpst geprijsd is, zal als eerste worden verkocht.

Daarnaast staan er spelregels in m.b.t. het speelgoed dat aangeboden mag worden. Onder andere erg verouderd speelgoed, stoffen babyspeelgoed, niet recente kinderboeken, speelgoed dat er vies of rommelig uitziet, het wordt niet verkocht op de beurs. Omdat er grote hoeveelheden speelgoed worden aangeboden en de ruimte en tijd beperkt is, moeten we echt selectief zijn. Het kan dus gebeuren dat we speelgoed weigeren. Om dezelfde redenen weigeren we alles wat geen speelgoed is, dus rugtasjes, kinderkameraccessoires e.d. kunt u niet op onze beurs verkopen.

Kort gezegd: Hoe kritischer je thuis al selecteert en hoe beter je het speelgoed presenteert en prijst, hoe meer kans dat je speelgoed wordt verkocht en geen volle dozen weer mee terug naar huis krijgt.