Lid worden?

Voor wie is de speelotheek?
Speelotheek Harlekino heeft een ruime collectie speelgoed in de uitleen. De collectie is met name gericht op kinderen van 0 t/m 8 jaar, maar bevat ook speelgoed voor oudere kinderen. Iedereen die woonachtig is in de gemeente Pijnacker-Nootdorp en speelgoed wil komen lenen kan lid worden: gezinnen, grootouders en gastgezinnen. Voor kinderen met een beperking geldt geen leeftijdsgrens.

Hoe werkt de speelotheek?
Speelotheek leden kunnen speelgoed lenen en inleveren tijdens de openingstijden van de bibliotheek. Het speelgoed is in de bibliotheek catalogus geregistreerd, hierin kan ook bekeken worden of een item beschikbaar is of uitgeleend. Elk lid mag steeds twee stuks speelgoed lenen voor vier weken tegen een kleine vergoeding. Voor het meeste speelgoed is dat 25 cent.

De belangrijkste zaken op een rij:

  1. Met uw combipas jeugdpas (speelotheek/bibliotheek) kunt u tijdens de openingstijden van de bibliotheek speelgoed lenen en  terugbrengen. U kunt maximaal 2 stuks speelgoed lenen.
  2. Het te lenen speelgoed, voorzien van een barcode, wordt handmatig gescand door een medewerker van de bibliotheek of de speelotheek. Tel zelf thuis het speelgoed na aan de hand van de bijgeleverde telkaart. Probleem binnen 24 uur melden bij speelotheek.harlekino@live.nl
  3. U kunt het speelgoed maximaal 4 weken lenen, reservering is niet mogelijk.
  4. Als u het speelgoed terugbrengt wordt dit bij de ingang weer handmatig gescand door een medewerker van de bibliotheek of de speelotheek.
  5. Al uw leenacties worden geregistreerd in een digitaal klant dossier Het digitale dossier kunt u zelf inzien op een computer in de bibliotheek of thuis.
  6. Als uw speelgoed te laat is teruggebracht betaalt u te laat geld. Als er iets ontbreekt of is beschadigd, dan wordt er door een medewerker van de speelotheek per mail contact met u opgenomen.
  7. Hebt u specifieke vragen voor de speelotheek of wilt u advies m.b.t. geschikt speelgoed voor uw kind dan zijn er op de woensdag en zaterdag ochtend  (10-12 uur) medewerkers van de speelotheek aanwezig om u te woord te staan.

*** Vanwege geldende Corona maatregelen is onze werkwijze aangepast ***
We zijn momenteel 6 dagen per week open voor het lenen en inleveren van speelgoed volgens de openingstijden van Bibliotheek Oostland. Het lenen en inleveren verloopt volgens een aangepaste procedure. We kunnen vanwege de geldende Corona maatregelen helaas  ook nog niet zoals vanouds aanwezig zijn voor geven van advies of lid maken op de woensdag en zaterdagochtend. Mail ons op speelotheek.harlekino@live.nl dan helpen we je online verder of we maken een persoonlijke afspraak.
*** ———————————————————————————————- ***

Lid worden en lidmaatschap
De contributie voor de speelotheek bedraagt per jaar € 20,00. Lid worden kan tijdens Harlekino uren op woensdag en zaterdag van 10 – 12 uur. Zorgt u dat u alvast een lidmaatschap van de bibliotheek heeft op naam van uw kind (gratis) en neem € 20 contant geld mee.

Meer informatie
Alle informatie over de uitgangspunten en werkwijze van Speelotheek Harlekino en de regels rondom het lenen van speelgoed zijn te vinden in het boekje:
Leenvoorwaarden

Vanaf 1 januari 2021 gelden de vernieuwde leenvoorwaarden.

Privacyverklaring