Lid worden?

Voor wie is de speelotheek?
Speelotheek Harlekino heeft speelgoed in de uitleen gericht op kinderen van 0 t/m 8 jaar. Iedereen die woonachtig is in de gemeente Pijnacker-Nootdorp en speelgoed wil komen lenen kan lid worden: gezinnen, grootouders en gastgezinnen. Voor kinderen met een beperking geldt geen leeftijdsgrens.

Hoe werkt de speelotheek?
Vanaf 1 maart 2017 kunnen leden hun speelgoed digitaal lenen tijdens de openingstijden van de bibliotheek. Al ons speelgoed is gecatalogiseerd en voorzien van een barcode. Leden kunnen nu dus zelf speelgoed uitzoeken tijdens openingstijden van de bibliotheek. Elk lid mag steeds twee stuks speelgoed lenen voor vier weken tegen een kleine vergoeding. Voor het meeste speelgoed is dat 25 cent.

De belangrijkste zaken op een rij:

  1. Met uw combipas (speelotheek/bibliotheek) kunt u tijdens de openingstijden van de bibliotheek speelgoed lenen en  terugbrengen. U kunt maximaal 2 stuks speelgoed lenen.
  2. Het te lenen speelgoed,voorzien van een barcode, wordt handmatig gescand door een medewerker van de bibliotheek of de speelotheek. Tel zelf thuis het speelgoed na aan de hand van de bijgeleverde telkaart. Probleem binnen 24 uur melden bij speelotheek.harlekino@live.nl
  3. U kunt het speelgoed maximaal 4 weken lenen, reservering of verlengen is niet mogelijk.
  4. Als u het speelgoed terugbrengt wordt dit bij de ingang weer handmatig gescand door een medewerker van de bibliotheek of de speelotheek.
  5. Al uw leenacties worden geregistreerd in een digitaal klant dossier Het digitale dossier kunt u zelf inzien op een computer in de bibliotheek of thuis.
  6. Als uw speelgoed te laat is teruggebracht betaalt u te laat geld. Als er iets ontbreekt of is beschadigd, dan wordt er door een medewerker van de speelotheek per mail contact met u opgenomen.
  7. Hebt u specifieke vragen voor de speelotheek of wilt u advies m.b.t. geschikt speelgoed voor uw kind dan zijn er op de woensdag en zaterdag ochtend  (10-12 uur) medewerkers van de speelotheek aanwezig om u te woord te staan.

Lid worden en lidmaatschap
De contributie voor de speelotheek bedraagt per jaar € 20,00. Lid worden kan tijdens Harlekino uren op woensdag en zaterdag van 10 – 12 uur. Zorgt u dat u alvast een lidmaatschap van de bibliotheek heeft op naam van uw kind (gratis) en neem € 20 contant geld mee.

Meer informatie
Alle informatie over de uitgangspunten en werkwijze van Speelotheek Harlekino en de regels rondom het lenen van speelgoed zijn te vinden in het boekje:
Leenvoorwaarden

Privacyverklaring